FERRERO DO DALjNjEG OBUSTAVLJA POSLOVANjE I RAD PROIZVODNOG POGONA KINDER PROIZVODA U BELGIJSKOM GRADU ARLON

09. april 2022.

Ferrero saopštenje: 

Luksemburg – 8. april 2022. – Nakon aktuelnih istraga o pojavi salmonele koje su sprovedene u saradnji sa nadležnim organima za bezbjednost hrane, Ferrero je donio odluku da obustavi proizvodnju u svojoj fabrici u Arlonu, u Belgiji. 

Ferrero odmah prestaje sa cjelokupnom proizvodnjom svih Kinder proizvoda proizvedenih u fabrici u Arlonu i to: Kinder Happy Moments, Kinder Mini Mix Peluche 133g, Kinder Surprise Maxi 100g i Kinder Schokobons.

Ferero potvrđuje da je neefikasnost u internoj komunikaciji dovela do kašnjenja u blagovremenoj razmjeni ključnih informacija, što je uticalo na brzinu i efikasnost same istrage. Fabrika će biti ponovo otvorena tek po ponovnom dobijanju zvanične potvrde od nadležnih organa. 

Ova obustava se odnosi samo na Kinder proizvode proizvedene u Arlonu, u Belgiji. Fabrika u Arlonu inače proizvodi oko 7% ukupne svjetske količine Kinder proizvoda na godišnjem nivou. Kako bi izašli u susret potrebama naših potrošača zbog ove obustave, u narednom periodu ćemo iskoristiti adekvatna rješenja na lokalnom nivou.

Ovo je jedina i ispravna odluka kojom ćemo obezbjediti najviši nivo bezbjednosti hrane i eliminisati rizik od dalje kontaminacije.

Duboko žalimo zbog nastale situacije. Želimo da se iskreno izvinimo svim našim potrošačima i poslovnim partnerima i da se zahvalimo nadležnim organima za bezbjednost hrane na njihovoj dragocjenoj pomoći. 

Bezbjednost i kvalitet hrane, i briga o potrošačima je u biti kompanije Ferrere od našeg osnivanja. Ozbiljnost novonastale situacija nas dovodi do srži onoga za šta se zalažemo, zato ćemo preduzeti sve neophodne mjere kako bi sačuvali puno povjerenje naših potrošača.